Om

Freya är en katamaran ca 12 x 7 meter och väger ca 4,5 ton. Tillverkad i Holland 1992 i plywood, glasfiber och epoxy är hon nummer fyra tillverkad. Rigg i aluminium och rostfritt. Hon har två motorer Yamaha 10 hp High Thrust XL vilket betyder att de är extra långa och har större propellrar och lågt varv = stor dragkraft. Båten kan med motorerna snurra runt på stället vilket är praktiskt i hamnarna. Gör 7 knop med motor och mer än tio knop i vind. Hon gör ungefär samma fart i knop som det blåser i m/s. För normalt storsegel 25 m2, genoa 35m2 och innerfock 12 m2. Kommer också att utrustas med genacker, ca 75 m2 som kan rullas in, att användas i lätta vindar. Spinnacker finns också, över 100 m2, men den fordrar ett par tre vana besättningsmän och det räknar jag inte med att ha tillgång till i normalfallet som är skeppare (har skepparexamen) + en van besättningsman som också kan hantera båten.

Man kan sova 8 vuxna + två mindre men då är det ju trångt, 6-7 är bättre. Två toaletter och vatten, pentry, matplats för 5-6 och navigationshytt, rymmer 4-6 sittande. I sittbrunnen är det gott om plats för alla. Förut finns plats för packning och solande på näten. Akterut 4 meter badplattform med djup badstege.

Freya är utrustad med logg och ekolod, vindmätare, VHF-radio, flera GPS, E-pirb (nödsändare) och på säkerhetssidan 8-mans räddningsflotte och en gummibåt + naturligtvis flytvästar för alla. Normalt är man inte mer än en ca halvtimme ifrån Sjöräddningen som finns både i Bergkvara och Grönhögen.

 

Säkerhetsföreskrifter!

- Flytväst på från brygga till brygga!

- Ingen rökning ombord!

- Ingen alkohol ombord!

- Skepparns ord gäller!

 

 

Välkomna ombord för en fin segeltur!

Ernie med besättning

 

Copyright © All Rights Reserved for Wind-charter